Home > Circuit > NWES: spektakel verzekerd tijdens seizoensopener NASCAR Euro Series

NWES: spektakel verzekerd tijdens seizoensopener NASCAR Euro Series

Komend weekend ­begint in Valencia het nieuwe seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series. Dit jaar staat er een historisch deelnemersveld aan de start, met 57 piloten uit 21 landen. Onder hen NASCAR Cup Series-kampioen Bobby Labonte, F1-kampioen Jacques Villeneuve en  24 Hours of Le Mans-winnaar Christophe Bouchut.

In de Elite 1 Divisie komen een pak piloten in aanmerking voor de zege. Ander Vilarino, Alon Day en Frederic Gabillon zijn de rijders met de meeste overwinningen achter hun naam in de competitie. Zij krijgen concurrentie van grote kanonnen zoals Villeneuve, Bleekemolen, Graff en Lohr, maar ook van jonge talenten zoals Sedgwick en Whorton-Eales.

Elite 2 is dan weer een heel ander verhaal. Florian Venturi is de enige piloot die al een overwinning kan laten noteren. Hij is dan ook de grote favoriet. Toch mag hij op een pak concurrentie rekenen. In de Elite twee vinden we liefst 14 rookies terug. Allen gaan ze voor hun plekje op Victory Lane.

Jongste deelnemer ooit

Vijf Belgen nemen deel aan de NASCAR Whelen Euro Series, een mooi aantal, maar de Italianen doen nog een pak beter met elf piloten. Ook de Fransen gaan België voor, met acht rijders. Tien piloten komen in aanmerking voor de Junior Trophy, waaronder ook Loris Hezemans, de huidige kampioen. Jerry De Weerdt verdedigt voor het derde jaar op rij zijn titel in de Legend Trophy.

Rookie Ben Creanor zal in Valencia meteen een record te pakken hebben. Met zijn 16 jaar en 30 dagen mag hij zich binnenkort de jongste piloot in een NWES-race noemen.

Alle races zijn trouwens op diverse kanalen te volgen. Fans kunnen terecht op de Facebook- en YouTubekanalen van NASCAR Whelen Euro Series, maar ook op Fanschoice.tv en Motorsport.tv zijn er livestreams terug te vinden.

 

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: IndyCar – NASCAR
In een notendop: F1 – IndyCar – NASCAR
American Festival Zolder: zaterdagnamiddag door de lens van Joachim Cieters en Benny Houbrigts