Home > Electric > Formula E: alles wat u moet weten over de Rome E-prix

Formula E: alles wat u moet weten over de Rome E-prix

Dit weekend is het tijd voor de zevende meeting van het ABB Formula E-kampioenschap. De elektrische karavaan trekt voor het eerst dit jaar naar Europa, waar de piloten vijf races zullen afwerken. Rome trapt de Europese tour op gang.

Het is momenteel een zeer evenwichtig kampioenschap. Iedere race kende tot nu toe een andere winnaar en er was telkens ook een andere polesitter. Ook in de tussenstand blijft het razend spannend. De Portugees Antonio Félix da Costa (BMW I Andretti) heeft met 62 punten een minieme voorsprong van één punt op onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio (Mahindra). Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Sam Bird (Envision) volgen op 54 punten. Stoffel Vandoorne moet het momenteel doen met slechts drie punten, op een achttiende plaats.

In het constructeurskampioenschap is het nog spannender. Envision en Mahindra leiden de dans, met één punt voorsprong op Audi en twee punten op DS Techeetah. Constant punten blijven sprokkelen blijft dus de boodschap. Nog nooit was het in dit kampioenschap zo moeilijk om een favoriet naar voor te schuiven en dat valt bij de fans goed in de smaak.

Draaien en keren

Voor de tweede keer in de geschiedenis trekt de Formule E naar Rome, na een geslaagde debuutrace vorig jaar. Toen toonde Sam Bird zich de sterkste, nadat Felix Rosenqvist, die op de pole begon, uitviel door een crash. Het Circuito Cittadino dell’EUR telt in amper 2,84 kilometer maar liefst 21 bochten.

Een technische opdracht dus voor de piloten in de schaduw van het Palazzo della Civiltà Italiana. Wie er dit weekend niet zal bij zijn is Nelson Piquet Jr. Hij werd door Jaguar na anderhalf jaar aan de kant geschoven. Alex Lynn neemt zijn plaats in.

Zaterdag 12 april beginnen de vrije trainingen om 7u30. De kwalificaties zijn voorzien om 11u45. Het startschot van de race volgt om 16u00u.

Het Circuito Cittadino dell’EUR telt maar liefst 21 bochten. Bron: ABB Formula E

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten