Home > #Hoofdnieuws > WTCR: drie verschillende winnaars in eerste weekend, Vervisch meteen op podium

WTCR: drie verschillende winnaars in eerste weekend, Vervisch meteen op podium

Marokko was de eerste afspraak van het WTCR-seizoen en de met drie verschillende winnaars, zowel bij de rijders als de merken, kregen we mooie sport te zien. Esteban Guerrieri won voor Honda op zaterdag, Gabriele Tarquini (Hyundai) en Thed Björk (Link&Co) deden het op zondag.

Race 2: Catsburg schenkt Tarquini de zege

In de tweede race van het weekend leek Nicky Catsburg Hyundai een eerste zege te bezorgen, maar de Nederlander ging in de fout en eindigde zijn race in de bandenstapel. Vooraan maakte dat de weg vrij voor merkgenoot en de regerende kampioen Gabriele Tarquini die won voor Jean-Karl Vernay (WRT Audi) en Yann Ehrlacher (Link&Co). De winnaar van de eerste race, Esteban Guerrieri (Honda), werd knap vierde, terwijl Fred Vervisch (Comtoyou Audi) als negende over de meet kwam. Het kwartet Volkswagen GTi reed elkaar er zowat af en eindigde collectief buiten de punten.

Race 3: Vervisch pakt eerste podium, Chinezen winnen!

De laatste race van het weekend had het één en ander in petto. Poleman Fred Vervisch miste zijn start en de beide Lynk&Co rijders Yvan Muller en Thed Björk gingen voorbij aan de Kortrijkzaan. Een eerste safetycar was er al na de openingsronde en vooraan bleef alles dicht bij elkaar. Echter halverwege de race moest Muller naar de pitlane met een technisch probleem en zo schoven Björk en Vervisch uiteraard een plek op. Vervolgens ging Jean-Karl Vernay er hard af en de safetycar had weer een opdracht. Björk en Vervisch konden zo de race uitmaken, voor Seat-rookie Mikel Azcona. Esteban Guerrieri werd vierde, maar verliest de leiding in het WK aan Björk.

You may also like
WTCR 2022: Hyundai Motorsport toont de Elantra
In een notendop: DTM, WTCR, GT World, GT4 European Series, TCR Europe
WTCR Nürburgring: Monteiro wint eerste, Vernay in chaotische tweede race
WTCR: een nieuwe kans voor Vervisch en de Audi RS3 LMS?