Home > Rally > WRC: Citroën wil scoren op het thuisfront

WRC: Citroën wil scoren op het thuisfront

Corsica is voor het Franse Citroën altijd een race die met stip aangeduid staat. Op eigen bodem gaan ze voor niets minder dan de overwinning. Met wereldkampioen Sébastien Ogier in hun rangen maken ze dit weekend ook een goede kans om die ambities te verzilveren.

Sébastien Ogier: Het is altijd speciaal om in Frankrijk te kunnen rijden. Monte-Carlo is voor mij nog net dat tikkeltje mooier, mijn absolute favoriet, maar Corsica staat heel dicht op plaats twee. Niet alleen omdat het een Franse rally is, ook omdat Corsica een prachtig evenement is met veel historie. Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik hier absoluut wil winnen. Bovendien zijn we hier de favoriet maar ik wil mezelf ook geen extra druk opleggen. We zullen top moeten zijn om op dit nieuwe parcours een kans te maken.”

Esapekka Lappi: “De nieuwe proeven zien er echt goed uit. Iedereen komt hier ook voor het eerst voorbij dus het gevecht is ook eerlijker. Volgens mij kunnen wij met onze kwaliteiten daar ook het verschil maken. Toch blijven het heel herkenbare parcours voor Corsica, bochtig en technisch. Vorig jaar was ik hier ook al goed en dit jaar zijn we ook sterk. Ik denk dat ik dit weekend minstens op de top vijf mag mikken.”

Pierre Budar (teambaas): “Dit is onze thuisrally en met Ogier hebben we ook de titelverdediger in huis. De verwachtingen zijn dus hoog. We weten dat het in Corsica altijd moeilijk is om een goed resultaat te halen maar we gaan vol voor het hoogst mogelijke resultaat dit weekend.”

Foto: © Citroën Racing

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender