Home > Rally > WRC Corsica: Meeke snelste in shakedown, Neuville pas negende

WRC Corsica: Meeke snelste in shakedown, Neuville pas negende

Deze ochtend was er de shakedown in de Rally van Corsica. Op de wegen rond Sorbo Ocagnano toonde Kris Meeke (Toyota) zich de snelste met een tijd van 3 min 46,7 sec. Daarmee was hij net geen seconde (+0,9 sec) sneller dan wereldkampioen Sébastien Ogier (Citroën). WK-leider Ott Tänak (Toyota) werd derde in de shakedown. Thierry Neuville (Hyundai) raakte niet verder dan de negende plaats.

Geen man overboord natuurlijk voor onze landgenoot aangezien het slechts om de shakedown gaat, maar voor het gevoel is dit resultaat (3 min 50,1 sec) toch net iets minder. Vooral omdat de andere Hyundai-rijders Dani Sordo (vierde) en Sebastien Loeb (achtste) sneller waren. Neuville zelf blijft rustig. “We kunnen hier moeilijk een goed gevoel aan overhouden, maar het belangrijkste was toch om de verschillende setups uit te testen voor de echte race.”

Vrijdagochtend gaat de Tour de Corse officieel van start met een proef van 17,6 kilometer naar de Bavellapas. Daarna zijn de proeven van Valinco en Alta-Rocca aan de beurt.

http://www.autosportwereld.be/2019/03/25/wrc-corsica-vooruitblikken-op-tour-de-corse/
You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender