Home > #Hoofdnieuws > WRC Corsica: start Ogier als favoriet?

WRC Corsica: start Ogier als favoriet?

Ott Tänak is dan wel WK-leider, tijdens de komende WK-rally van Corsica zullen Thierry Neuville en Sébastien Ogier zeker trachten om de Est onder druk te zetten. Ogier won al tweemaal in Corsica, in 2016 en 2018, en wil er daar zeker nog eentje bijdoen.

Donderdag start de vierde manche van het WK Rally en dat met een wedstrijd die opnieuw erg verschillend is van de voorbije proeven. Geen ijs of sneeuw meer, maar ook geen ijle Mexicaanse lucht en stoffige onverharde wegen… In Corsica gaat alles over snel asfalt op een parcours dat menigeen aanspreekt.

Sébastien Ogier is alvast erg enthousiast over de wijzigingen aan het parcours op het Franse eiland: “Het parcours is behoorlijk anders en dat was in het verleden ook al zo. Dat betekent dat je moet wennen aan nieuwe proeven, maar dat lijkt me wel te liggen. Het geeft een extra dosis stress, maar ook adrenaline en dat kan dan weer leiden tot grotere verschillen. Het komt er op aan om de verkenningen echt ernstig te nemen zodat de nota’s je voldoende vertrouwen geven. We kennen ook de kwaliteiten van de C3 WRC op asfalt. Onze voorafgaande testen waren goed en ik kijk er naar uit om in een goede vorm voor eigen publiek te rijden!

De wedstrijd in Corsica telt 14 KP’s, goed voor 347,51 kilometer tegen de chrono. De shakedown is donderdag, de rally zelf start vrijdag.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender