Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld.be sprak met Thierry Tassin en Pierre Dieudonné

Autosportwereld.be sprak met Thierry Tassin en Pierre Dieudonné

Tijdens de teamvoorstelling van WRT sprak Autosportwereld.be met Thierry Tassin en Pierre Dieudonné, de twee sportieve managers van het Belgische topteam. Het gesprek ging over het komende seizoen, 10 jaar WRT en hun rol in de structuur.

De twee succesvolle ex-rijders ontvangen ons met de glimlach op het hoofdkantoor van WRT in Baudour. Voor beide heren betekent de uitbreiding van het programma met het DTM-kampioenschap een hoop extra werk, maar dat doen ze met de glimlach. “DTM is een fantastisch kampioenschap. Iedere race bikkelen de rijders op het scherpst van de snee. Dit jaar hopen we vooral veel te leren als nieuwe ploeg. Een uitschieter is natuurlijk welkom, maar zeker geen must. Ontwikkeling is dit jaar het sleutelwoord voor ons”, aldus Tassin.

“Het zal onze grootste uitdaging tot nu toe worden”, voegt Dieudonné toe. “DTM zal veel van onze focus eisen, maar we rijden natuurlijk nog veel andere programma’s. Vorig jaar haalden we mooie resultaten in het TCR en Blancpain. Die reputatie moeten we staande houden.” Daar stemt Tassin mee in. “Zeker en vast. Onze doelen voor dit jaar zijn, behalve in het DTM natuurlijk, om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en ook om kampioenschappen binnen te halen.

Een van de hoofddoelen is natuurlijk ook opnieuw de 24 Uur van Spa, waar beide heren een speciale band mee hebben. “Het is sowieso de meest prestigieuze wedstrijd in de GT-wereld. Voor ons komt er nog eens sentimentele waarde bij omdat het eerst en vooral een thuiswedstrijd is. In Spa hebben we bovendien nog twee andere bolides met steun van Audi Sport.”

“Daarnaast hebben meerdere leden van het team een verleden met deze wedstrijd. Ik heb hem gewonnen, Thierry zelfs meerdere malen. Het is sowieso een hoogtepunt van ons seizoen, maar wij hebben meer doelen dan alleen deze wedstrijd dit jaar”, besluit Dieudonné.

Deel II van het dubbelgesprek volgt!

You may also like
BRC Haspengouw: tevreden gezichten bij BMA Hyundai
DTM Nürburgring: van der Linde gaat door op zijn elan
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug