Home > #Hoofdnieuws > BRC Spa: Waalse machtsgreep op dag 1

BRC Spa: Waalse machtsgreep op dag 1

De eerste dag van de rally van Spa is achter de rug en Cedric Cherain voert in zijn Skoda de tussenstand stevig aan. Het hele voorlopige podium kleurt overigens Waals, met Adrian Fernemont (Skoda) op twee (+19,4) en Ghislain de Mevius (Skoda, +1min24) op drie. Patrick Snijers is, na de opgave van Kris Princen, de snelste BMA VW-rijder op de vierde plaats en PJ Cracco nestelde zich ondertussen op een mooie vijfde plaats in zijn Ford Fiesta.

Spa is een harde wedstrijd en dat bewees deze openingsdag nog maar eens. De nachtelijke regen had de proeven op sommige plaatsen tot modderbaden herschapen en de valstrikken waren legio. Dat de mannen van de streek op de openingsdag dan ook het beste voor de dag kwamen, is niet verwonderlijk.

Achter de toppers valt de prestatie van Pascal Gaban in zijn Porsche 911 op, met een stevige zevende plek, net achter Joachim Wagemans (Peugeot 208 R5). De eerste voortrekker is de Nederlander Timo Van der Marel, op de negende plaats, voor Grégoire Munster, beide in een Opel Adam.

Morgen, zondag, rest er de deelnemers nog drie lussen van vier proeven.

http://www.autosportwereld.be/2019/03/16/brc-spa-opgave-dreigt-voor-kris-princen/
You may also like
Spa Rally: eerste inschrijvingen binnen
BRC: Skoda en Bedoret voor titel
BRC: Jupsin met Dacia in Condroz
BRC: kwaliteit, kwantiteit en variëteit in Omloop van Vlaanderen