Home > Circuit > Blancpain: Laatste voorbereidingen in Paul Ricard

Blancpain: Laatste voorbereidingen in Paul Ricard

Nog een maand wachten en dan is het opnieuw racen geblazen in de Blancpain GT Series. Deze week start het seizoen wel al met de testdagen op het circuit van Paul Ricard (13-14 maart). Meer dan 30 teams zakken daarvoor de komende dagen naar Zuid-Frankrijk af.

De testdagen zijn een uitgelezen kans om de wagen te leren kennen en in topconditie aan de start in Monza te brengen. Nieuwe teams, nieuwe rijders, iedereen wil zich tot in de puntjes voorbereiden op het komende seizoen. De regenbanden mogen voorlopig wel opgeborgen blijven, want de weerberichten rond Le Castellet geven een zonnige 15°C aan.

Scala aan topwagens

Lamborghini is een van de grootste vertegenwoordigers dit seizoen. Negen Huracan GT3 komen opdraven. Drie van die bolides komen uit de stal van nieuwkomer Orange 1 FFF Racing, dat onder leiding staat van Andrea Caldarelli.

Ook Mercedes-AMG, veelwinnaar vorig seizoen, kon niet ontbreken. Het Belgische Audi Club Team WRT staat dan weer met twee van de R8 LMS aan de start. Dat andere Belgische team, Boutsen Ginion, brengt naast een Huracan GT3 ook een BMW M6 GT3 mee.

Verder op de grid vinden we nog heel wat andere mooie namen terug: Aston Martin (Vantage GT3), Porsche (911 GT3 R), Bentley (Continental GT3), Honda (NSX GT3) Lexus (RC F GT3) en McLaren (720S GT3).

Deze zomer volgen er in Spa ook nog testdagen (2-3 juli). Nu ligt de focus echter in Frankrijk. Voorspellingen doen, daarvoor is het nog veel te vroeg. Maar wie hier niet op de afspraak is, loopt wel al een serieuze achterstand op voor het komende seizoen.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
Ligier European Series: dertien teams strijden vanaf 15 april voor de titel
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
Misano GT: Louis Machiels sterk