Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: Tänak op dreef, Ogier consolideert leidersplaats

WRC Mexico: Tänak op dreef, Ogier consolideert leidersplaats

De namiddagproeven blijven momenteel vrij van grote problemen. Ott Tänak (Toyota) lijkt zijn ritme te hebben gevonden en maakt jacht op de tweede plaats. De voorsprong van Sébastien Ogier (Citroën) blijft wel aanzienlijk. Thierry Neuville (Hyundai) staat nog steeds vierde.

WK-leider Tänak, voorlopig derde, naderde in de laatste twee ritten tot op 3,8 sec van Elfyn Evans (Ford). De Brit zal alles uit zijn Ford moeten halen om zijn tweede plaats te behouden. Ogier blijft op dit moment onaantastbaar. 31,4 sec is zijn bonus nu op dichtste achtervolger Evans.

Top-3 met kloofje

Thierry Neuville zit momenteel gebeiteld op plaats vier, op een kleine 50 seconden van Tänak. Op de vijfde plaats vinden we Kris Meeke (Toyota) terug, maar wel op ruime afstand van de top-4.

Ogier schreef KP13 op zijn naam, Tänak nam wat tijd terug op KP14. Ook El Brinco, KP15, was een kolfje naar de hand van de Est.

Deze nacht volgen nog drie korte proeven. Zondagavond staan er ook nog drie KP’s op het programma alvorens we de definitieve winnaar kennen van de Rally van Mexico 2019.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender