Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: secondenspel tijdens de ochtend

WRC Mexico: secondenspel tijdens de ochtend

Het blijft enorm spannend in de Rally van Mexico. Na 4 KP’s heeft Andreas Mikkelsen (Hyundai) een kleine voorsprong van 1,6 sec op Sébastien Ogier (Citroën). Dani Sordo (Hyundai) verstevigde zijn derde plaats (+2,7 sec). Thierry Neuville (Hyundai) probeert zich na zijn lekke band in KP2 terug naar voor te vechten.

Sébastien Ogier kon op KP3 iets naderen op de koppositie, maar Mikkelsen counterde in KP4 door de Fransman op bijna een seconde te zetten in de street stage van amper 1 kilometer. Sordo blijft sterk bij zijn wederoptreden en volgt op korte afstand. Elfyn Evans (Ford) lijkt van zijn alternatorprobleem verlost te zijn. Hij bezet momenteel de vierde plaats (+9,7 sec). Kris Meeke (Toyota) staat vijfde (+11,2 sec).

Startpositie

Voor Thierry Neuville is het nog steeds achtervolgen. Hij wil zo snel mogelijk nog wat tijd goedmaken met het oog op een goede startpositie morgen. Momenteel staat hij negende, wel op ruime afstand (21,7 sec) van Ott Tänak (Toyota), die achtste staat.

De rijders zetten nu koers richting het servicepark. Om 22u17 hervat de Rally van Mexico met de tweede passage van El Chocolate.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender