Home > Rally > WRC Mexico: openingsproef ingekort, Lappi met kleine voorsprong

WRC Mexico: openingsproef ingekort, Lappi met kleine voorsprong

Esapekka Lappi (Citroën) heeft vannacht de eerste KP in de rally van Mexico gewonnen. De proef werd ingekort omdat veel piloten schade opliepen na het nemen van een jump. De drie tenoren, Sébastien Ogier (Citroën), Thierry Neuville (Hyundai) en Ott Tänak (Toyota), bleven aan de kant.

De organisatoren bouwden een jump net voor de vliegende finish, met als gevolg dat veel piloten hard met de neus het asfalt raakten. Lappi nam zoals meerdere piloten de jump vol. Hij zette de snelste tijd neer, maar ook hij kwam stevig op de neus van zijn Citroën terecht.

Meeke als maatstaf

Nadat Kris Meeke (Toyota) heel voorzichtig de sprong nam, besloot de organisatie om in te grijpen. De proef werd om veiligheidsredenen stopgezet en de overige piloten (Ogier, Neuville en Tänak) kregen dezelfde tijd als Kris Meeke toegewezen.

De andere rijders mochten hun tijd behouden. Lappi telt nu een minieme voorsprong (+0,1 sec) op Andreas Mikkelsen (Hyundai). Elfyn Evans (Ford) staat samen met Meeke, Neuville, Tänak en Ogier op 0,6 sec. Om 17u18 hervat de rally van Mexico met de proef van El Chocolate.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender