Home > #Hoofdnieuws > BRC: Princen zijn vijfde, de eerste van VW!

BRC: Princen zijn vijfde, de eerste van VW!

In de 22ste editie van de Rally van Haspengouw was de spanning al halverwege de rally verdwenen. Na een schuiver in de 7de KP moest Cédric Cherain het gat laten met Kris Princen en de snelle Waal reed nog wel viermaal de scratch in de laatste lus, maar Princen was zegezeker. Meteen behaalt Volkswagen een eerste algemene zege ooit in de recente geschiedenis van het Belgian Rally Championship. Kris Princen komt met zijn vijfde zege naast Patrick Snijers en Pieter Tsjoen als mederecordhouder in Landen.

Princen controleerde in de derde en laatste lus, terwijl Cherain op stoom kwam. Uiteindelijk bedroeg het verschil aan de finish nog 17,6 seconden. Achter de beide Volkswagen Polo R5 reed Sébastien Bedoret naar de derde plaats in zijn Skoda Fabia R5. Vincent Verschueren reed in de 11de KP een tweede maal lek en raakte zo niet verder meer dan de vijfde plaats, achter Bedoret en Ghislain de Mevius, uiteraard ook in een Fabia.

Gunther Monnens werd zesde, voor Bastien Rouard, beide in een Skoda Fabia R5. De volgende afspraak van het BRC is de Spa Rally op 16 en 17 maart.

http://www.autosportwereld.be/2019/02/23/brc-rally-van-haspengouw-in-beeld/
Foto’s van de 22ste Haspengouw!
You may also like
Industrie: ontworpen voor het West-Duitse leger, de Volkswagen 181
Corona-verhalen: terreinwagen vermomd als van, de T3 Syncro
Industrie: beroemde en vergeten modellen: Golf Country (1990-1991)
Industrie: beroemde en vergeten modellen: Type 147 “Fridolin” (1964-1974)