Home > #Hoofdnieuws > WRC Zweden: Tänak leidt, podiumgevecht uiterst spannend

WRC Zweden: Tänak leidt, podiumgevecht uiterst spannend

De twee korte proeven op het einde van de derde dag van de WRC-rally van Zweden waren nog voor Ott Tänak en Thierry Neuville. Tänak blijft zo stevig leider, met een bonus van 54,5 seconden op… Andreas Mikkelsen en Esepekka Lappi. De Hyundai en Citroën staan inderdaad ex-aequo na goed 250 kilometer tegen de klok, of hoe spannend rally op dit niveau is.

Thierry Neuville (Hyundai) had op vrijdagavond als doel het podium en daar is onze landgenoot nog 2,3 seconden van verwijderd. Neuville is vierde en heeft ondertussen 11,9 seconden bonus op de man achter hem, Elfyn Evans (Ford). Kris Meeke (Toyota) en Sébastien Loeb (Hyundai) zullen morgen uitmaken wie er zesde wordt, hun onderling verschil bedraagt ook maar 1,6 seconden.

De wedstrijd in Zweden eindigt morgen met twee runs over Likenas, goed voor telkens 21,19 kilometer en Torsby 2 vormt het decor voor de afsluitende Powerstage, met nog eens 8,93 kilometer tegen de chrono. Net iets meer dan 51 kilometer sneeuw en ijs brengen dus uitsluitsel over de tweede manche van het WK 2019, een tweede manche die tot dusver ongemeen spannend bleef.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender