Home > Circuit > NASCAR: Daytona 500 met pole voor Byron

NASCAR: Daytona 500 met pole voor Byron

Na de kwalificatiesessie en de Daytona Duel kwalificatieraces kennen we nu de startgrid voor de befaamde 500 mijlsrace van Daytona, de opener van het 2019 NASCAR seizoen.

In een eerste “duel” werd de rij aan de binnenzijde van het circuit bepaald, de volgorde in de rij aan de buitenzijde kwam er na een tweede duel. Vorige zondag zette William Byron zich al definitief op de pole door de snelste tijd te draaien in de kwalificatiesessie. Alex Bowman zette zich in die sessie op de tweede plaats en maakte er een volledige Hendrick Motorsports voorste rij van.

Daarmee zorgde de 21-jarige William McComas Byron II voor de verrassing in zijn tweede jaar in de “Cup”. De jongeman komt echter niet onbeslagen op het ijs want achter zijn naam prijken al titels in de NASCAR Truck Series (2016) en de Infinity Series (2017) evenals twee “Rookie of the Year” bekers (2017 en 2018).

De top 5 voor zondag ziet er dus als volgt uit: Byron (Chevrolet #24) voor Bowman (Chevrolet #88), met op de tweede rij Keith Harvick (Ford #4), Joey Logano (Ford #22) en daarachter Rick Stenhouse Jr. (Ford #17). Maar of dat veel wil zeggen in een lange race van 500 mijl waarin zowat alles kan gebeuren, dat valt nog af te wachten. Feit is dat de poleman alvast een minder grote kans heeft om in de “big one” te belanden, de grote crashes die meestal ergens in het middenveld gebeuren.

(foto: nascar.com/credit: Jonathan Ferrey – Getty Image)

You may also like
In een notendop: TCR Eseries, British GT en NASCAR
In een notendop: Supercars All Star, NASCAR & EuroNascar
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
NASCAR: Kyle Larson geschorst voor onbepaalde duur na racistische uitlatingen