Home > #Hoofdnieuws > MRF: Defourny als leider naar slotweekend

MRF: Defourny als leider naar slotweekend

Komend weekend werkt onze landgenoot Max Defourny het slotweekend af van de MRF Challenge, een Indische competitie. Defourny is er leider in de puntenstand.

Steeds meer beloftevolle jongeren trekken naar het zuiderse halfrond of naar de tropen in de winterperiode. Het is een nieuwe markt en die biedt de opkomende talenten tracktime in een periode dat rijden in Europa moeilijk is.

De MRF Challenge (georganiseerd door de Indische  Madras Motor Sports Club) gebruikt een door Dallara ontwikkeld chassis met een door Jayem Automotives geprepareerde tweeliter Renault motor. De eenzitters leveren 210 pk aan de zes-versnellingsbak en halen topsnelheden tot 240 km/u.

Defourny, super-Max…

Het kampioenschap gaat over drie weekends met telkens vijf races. De verplaatsingen naar Dubai (in november) en Bahrain (in december) zijn al achter de rug. Het leverde Max Defourny drie zeges op uit de tien verreden wedstrijden. Maar ook de Britse, 20-jarige Jamie Chadwick maakte indruk. Het snelle meisje zette in Bahrain een reeks van drie zeges in vijf wedstrijden op en werd zo de belangrijkste tegenstander van Defourny. Maar de grote kracht van onze eigen “super-Max” was zijn regelmaat. In geen enkele van de tien verreden races viel hij buiten het podium!

En dus gaat Defourny als favoriet naar het slotweekend op het 3.7 kilometer lange Madras Motor Race Track (voorheen het Irungattukottai Race Track) nabij de stad Chennai (vroeger Madras) in het Zuid-Oosten van India. Daar worden nogmaals vijf races gereden en dan weten we of Defourny MRF Challenge kampioen wordt!

 

(foto: mrfracing.in)

You may also like
MRF: Chadwick kampioen, Defourny tweede
MRF: Chadwick neemt de kop over!
MRF: Defourny behoudt leiding
In een notendop: MRF – Defourny en Lagrange in Supertrofeo