Home > Historic > Oldtimer Rally > Monte Carlo Historic: zege voor R8 Gordini

Monte Carlo Historic: zege voor R8 Gordini

De “Rally Monte Carlo Historique” werd op hetzelfde tijdstip gereden als de “Legend Boucles @ Bastogne”. De wedstrijd eindigde in de nacht van dinsdag op woensdag en zag de zege van een Renault R8 Gordini.

Dit jaar werden meerdere trajecten geannuleerd wegens de overvloedige sneeuwval. De wedstrijd werd gedomineerd door de Fransen Michel Badosa en Mogens Reidl, die hun Renault 8 Gordini plaatsten voor de Fiat Ritmo van de Italianen Angelis-Sisti en de Lancia Fulvia Coupé 1300 S van die andere Italianen, Canella-Arena.

Weinig geluk voor de Belgen dit jaar en we moeten afzakken naar een verre 70ste positie om de eerste landgenoten te vinden in het klassement: Cornet de Ways Ruart-Cornet (Porsche 911).
Aan de finish eveneens Jacquet-Albert (Toyota Corona MK2 Coupé) 143ste, Dartevelle-Macq (Fiat X1/9) 154ste, en Westebbe-Westebbe (Fiat 124 Coupé) 242ste. Opgaves waren er voor Lodewyckx-Lambert (Fiat Moretti 850 S) en Decremer-Lienne (Opel Ascona 2000). Deze laatsten kregen pech terwijl ze aan de kop van het klassement evolueerden. Jose Lareppe en Lieven David gaven tot slot op.

(foto: acm/twitter)

You may also like
WRC: Guillaume de Mevius in de Monte-Carlo
Guillaume de Mévius en Louis Louka: “We beginnen met de moeilijkste”