Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Ogier klopt Neuville met 2,2 seconden

WRC Monte-Carlo: Ogier klopt Neuville met 2,2 seconden

De laatste meters waren beslissend in de 87ste editie van de Rally van Monte-Carlo. Sébastien Ogier vertrok in zijn Citroën C3 WRC met vier tienden bonus op Thierry Neuville in de Power Stage en uiteindelijk haalde de Fransman het met 2,2 seconden bonus op onze landgenoot. Voor Thierry Neuville is het de beste klassering ooit in de Monte-Carlo en de Hyundai-rijder vertrekt dus als tweede in het WK naar de rally van Zweden.

De Powerstage was uiteindelijk voor Kris Meeke, die het haalde voor Sébastien Ogier en Thierry Neuville. Ott Tänak (Toyota) werd vierde in de Powerstage en werd derde in de einduitslag. Achter Tänak werd Sébastien Loeb (Hyundai) vierde, Jari-Matti Latvala (Toyota) vijfde en Kris Meeke (Toyota) zesde. Meeke is door de vijf punten van de Powerstage wel vierde in de WK-stand met 13 punten, achter Ogier (29), Neuville (21) en Tänak (17).

Sébastien Ogier won zijn zevende Monte-Carlo, eerder met Volkswagen en Ford en nu met Citroën. Het Franse merk behaalt zo meteen de 100ste zege ooit in het WK Rally. “Het is de rally die ik het meest wil winnen tijdens het seizoen en ik doe het nu voor de zevende maal”, aldus de man uit Gap, die eerder skimonitor in de regio was.

Vermelden we nog dat Guillaume de Mevius een podiumplaats in WRC2 en een top-10 algemeen vergooide met een crash in de voorlaatste KP.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender