Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Munster maakt zijn WK-debuut

WRC Monte-Carlo: Munster maakt zijn WK-debuut

Grégoire Munster staat met zijn deelname aan de Monte Carlo voor zijn WK-debuut. De 20-jarige zoon van Bernard Munster, ex-rallyrijder en huidig teambaas van BMA Autosport, won in 2018 de Belgische titel bij de junioren, eindigde tweede in de Duitse Adam Cup en won eind vorig jaar de Rallye National Hivernal du Devoluy.

De zege in Frankrijk eind vorig jaar was een verrassing. Het was nog maar mijn tweede wedstrijd met de Skoda Fabia R5. Het was de bedoeling om ervaring op te doen, maar het werd zoveel meer. Mijn eerste wedstrijd met de Skoda Fabia R5 dateert van de zomer van 2018” legde Grégoire Munster, die net de examens achter de rug heeft, uit.

De 20-jarige Munster studeert communicatiewetenschappen aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. “De prestatie met de Skoda Fabia smaakte naar meer“, vervolgde hij. “Dankzij de steun van mijn trouwe partners kan ik nu mijn WK-debuut maken. Dit is een droom die uitkomt. Afgelopen zondag heb ik in de buurt van Gap de wagen kunnen testen. Sinds gisteren zijn we bezig met de verkenningen. De werkwijze is dezelfde als in België, alleen heb je in een WK veel langere klassementsritten wat meer werk met zich meebrengt. Ik ga hier in de Monte Carlo ook voor het eerst met ouvreurs werken, mensen die enkele uren voor de start mijn nota’s controleren en indien nodig aanpassingen doorgeven.

De Monte Carlo is een moeilijke rally“, besloot Munster. “Het is niet noodzakelijk zo dat de snelste man hier de wedstrijd wint. De omstandigheden kunnen hier altijd wijzigen. Zelfs nadat je ouvreurs het parcours nog verkend hebben. Daar ligt voor mij de grootste uitdaging. Mijn ambitie is te finishen en ervaring op te doen. Als dat lukt zal ik niet alleen zeer tevreden zijn, maar zal ik ook heel wat ervaring mee naar huis nemen. Bijleren is dé doelstelling van deze wedstrijd.

De Monte-Carlo start vandaag met twee avondproeven (donderdag dus!) en eindigt zondagmiddag na meer dan 300 kilometer tegen de chrono.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender