Home > Rally > Divers > Africa Race: Belgen goed in 500-miles rit

Africa Race: Belgen goed in 500-miles rit

Gisteren werd in de Africa Eco Race de eerste volledige etappe in Mauretanië afgewerkt. Opnieuw heersten de buggy’s maar beide Belgische vrachtwagen crews plaatsten zich goed!

De kandidaten liepen gisterenavond slechts langzaam binnen. De etappezege, een lus van 501 kilometer rond de bivak in Chamli met een verbinding naar het “gare du Nord”, was voor de Fransen David Gerard en Pascal Delacour in een Optimus Buggy. Hun landgenoten Jean Pierre Strugo en François Borsotto, ook al  in een Optimus Buggy, nemen de leiding in de tussenstand.

Bijzonder is dat Chamli een “500 miles” etappe was en dat betekent dat er na de lange rit er geen servicebeurt is voorzien en de deelnemers vanuit het gesloten wagenpark vandaag met dezelfde voertuigen de rit naar Amodjar aanvangen, opnieuw 507 kilometer.

De Portugese Elisabete Jacinto reed opnieuw een foutloze rit en plaatste haar MAN als vijfde. De Belgen deden het goed met een 7de en 11de plaats algemeen in het dagklassement, met Bouwens-De Leeuw-Boerboom (Iveco) voor Essers-Lauwers-Cooninx op de MAN.

In de tussenstand blijven de Belgen (maar dan in de omgekeerde volgorde met de MAN voor de Iveco) vasthouden aan de 8ste en de 9de plaats.

(foto: africarace.com)

You may also like
Africa Eco Race 2020 in de steigers
Africa Race: de sportiefste zijn de Belgen
Africa Race: Strugo en Borsotti halen de zege binnen
Africa Race: voorlaatste etappe voor Julien duo