Home > #Hoofdnieuws > Dakar: wie klopt levende legende Peterhansel?

Dakar: wie klopt levende legende Peterhansel?

Hij is begin augustus 53 geworden en blijft misschien wel dé favoriet bij uitstek voor deze Dakar. Stéphane Peterhansel is een levende legende en met zijn X-Raid MINI Buggy wil hij een gooi doen naar een zoveelste zege in zijn wedstrijd. Wie is die legendarische Fransman?

Foto: © Dakar

Peterhansel is in de rallyraid de grootste naam aller tijden. Hoewel hij qua aantal dagzeges in de Dakar nog negen eenheden van de Fin Ari Vatanen verwijderd is, hij telt er 41 (plus 33 met de moto…), de Fin 50, kan niemand op tegen de 13 zeges op 29 deelnames in de grootste aller raids. Peterhansel startte met zes zeges op twee wielen, tussen 1991 en 1998, steeds met Yamaha en wat volgde waren drie overwinningen met Mitsubishi, twee met MINI en twee met Peugeot. Peterhansel heeft op vier wielen dus gewonnen in Afrika en Zuid-Amerika.

Dit seizoen voert de Fransman de troepen van het Duitse X-Raid aan, dat naast zes conventionele vierwielaangedreven MINI Countryman All4 ook drie MINI Buggy met achterwielaandrijving de Peruviaanse woestijn instuurt. En hoewel de betrouwbaarheid van de MINI Buggy nog niet optimaal is, getuige de problemen in de Dakar vorig jaar, start Peterhansel misschien wel als dé favoriet voor de zege en een revanche op de vierde plaats van afgelopen jaar. Leuk, de winnaar van 2018, was niemand minder dan Carlos Sainz, nu medekopman van X-Raid in de MINI Buggy.

You may also like
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege
Dakar 2023: eerste deel marathon Empty Quarter maat voor niets, de Mevius in de problemen
Dakar 2023: G Rally Team na acht etappes leider in de categorie T3 
Dakar 2023: weer ritwinst voor Nasser Al-Attiyah en Toyota