Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Guillaume De Ridder

De eindejaarsround-up: Guillaume De Ridder

Guillaume De Ridder is de laatste twee jaar actief in rallycross. De Ridder behaalde sinds zijn debuut begin 2017 in deze autosporttak reeds enkele mooie resultaten in de internationale klasse RX2. Dit jaar was onze landgenoot lang in de running voor de wereldtitel in RX2, een titel die hij uiteindelijk aan zijn teamgenoot Oliver Eriksson moest laten.

1. Wat is de bilan voor 2018?
“2018 was een ongelooflijk seizoen voor mij. met heel wat successen op de internationale scène. Ik won mijn eerste RX2 wedstrijden, mijn eerste internationale titel in RallyX Nordic en ik eindigde ook tweede in het FIA Wereldkampioenschap in de RX2 Serie! Uiteraard was ik gefocust op die titel in RX2 maar ik had behoorlijk wat pech met driemaal een “no finish” op zeven wedstrijden, en dat telkens in de halve finales wat me heel wat punten kostte. Ik deed mee voor de overwinning in elke wedstrijd en had doorheen heel het seizoen het goede ritme. 2017 was al een knap seizoen, maar 2018 was zelfs nog beter en ik ben nog enorm verbeterd.”

2. Wat was je hoogtepunt van het seizoen?
“Allereerst mijn eerste internationale overwinning in rallycross met name in Höljes voor RallyX Nordic. En ook de eerste winst in de RX2 Series van het WK in het Noorse Hell. En dan het behalen van de eerste internationale titel in rallycross, in RallyX Nordic in de thuisbasis van al die Scandinavische rijders. En ook de titel van vice-kampioen in het Wereldkampioenschap RX2.”

3. Wat zijn de plannen voor 2019?
“Ik denk dat het tijd voor me is voor een stap hoger naar de Supercars, dus dat is de doelstelling voor 2019. We hebben nog geen concrete plannen of oplossingen maar we werken er hard aan samen met Zelos en het team van Freddy Tacheny. Dus hopelijk kan ik mijn droom beleven en met een Supercar aan de slag gaan volgend jaar. We zijn nog steeds op zoek naar partners om dat mogelijk te maken dus als iemand of enkele bedrijven deel willen uitmaken van dit WK-avontuur kunnen ze mij of Zelos contacteren.”

(foto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium