Home > #Hoofdnieuws > Formula E: BMWi en Felix Da Costa winnen, d’Ambrosio derde!

Formula E: BMWi en Felix Da Costa winnen, d’Ambrosio derde!

De eerste race van het seizoen 2018-2019 van de Formula E loste absoluut de verwachtingen in. Poleman Antonio Felix Da Costa won voor BMW i Andretti Motorsport, met een minimaal verschil op de regerende kampioen Jean-Eric Vergne en onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio. BMW voor DS en Mahindra, terwijl Jaguar met Mitch Evans een knappe vierde plek scoorde. Stoffel Vandoorne (HWA) kende een dramatische eerste race eindigde in het achterveld.

De eerste meeting van het seizoen kende een wat bewogen verloop door de regen, maar de wedstrijd zelf was bijzonder spannend. Vooraan waren de beide DS-Techeetah misschien wel de sterkste, maar een drive-through (technische inbreuk) voor zowel Vergne als André Lotterer (uiteindelijk 5de), maakte dat Da Costa zijn eerste zege sinds Argentinië 2015 boekte. BMW i maakt meteen een indrukwekkend debuut in de serie. In de allerlaatste ronden, na de enige safety-car van de race, verloor d’Ambrosio nog zijn tweede plek aan Vergne, maar de Brusselaar reed naar een zeer verdiende derde podiumplaats.

Jérôme d’Ambrosio: “Ik ben erg gelukkig, het is super om op die manier met een nieuw team te starten. Iedereen bij Mahindra is positief, gedreven, het was een super ervaring!”

Vandoorne dramatisch

Achter Lotterer werd Sébastien Buemi (Nissan) zesde, voor zijn teamgenoot Oliver Rowland, de Audi-rijder Lucas Di Grassi en Daniel Abt. Jaguar veroverde met Nelson Piquet naast de vierde ook nog de tiende plaats. Stoffel Vandoorne begon goed, maar zat helemaal niet in het ritme en zakte naar de laatste plaatsen weg.

De volgende race van het seizoen is op 12 januari 2019 in het Marokkaanse Marrakech.