Home > Circuit > Eigen ‘Norma Driver Trophy’ in Belcar.

Eigen ‘Norma Driver Trophy’ in Belcar.

Norma Benelux gaat geheel op eigen initiatief een gloednieuwe trofee organiseren die binnen het Belcar Endurance Championship betwist kan worden. Elke piloot of gastrijder die met een gehomologeerde versie van de Norma M20, de Norma M20F of de Norma M20 FC aan de start verschijnt zijn toegestaan voor de deelname.

De volgende motoren zijn toegelaten in de Trophy: Peugeot 1600cc Turbo (CNT) of de atmosferische Honda motor 2000cc (CNA) en dit volgens het technisch reglement van de Belcar 1. De minimale rijtijd is 12% van de totale racetijd voor elke piloot, punten worden gegeven van 10 naar 1. Hij of zij die de snelste ronde tijdens de race aflegt of die van op de pole kan starten in het algemeen klassement wordt één punt toegekend. De rijders van het winnende team behalen elk 10 punten indien voldaan werd aan de minimum rijtijd.

De kalender valt logischerwijs samen met die van de Belcar, maar de organisatie behoudt zich wel het recht om wedstrijden aan de kalender toe te voegen en/of te laten vervallen. De winnaar van de Norma Driver Trophy krijgt een proefrit aangeboden door Duqueine Engineering met de Norma M30 LMP3 op het circuit van Alès Cévennes in Frankrijk.

Voor meer info Desschans Vincent 00 32 475/432.000 of www.normabenelux.be

You may also like
Aqua Protect Team naar 2018 Belcar titel