Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Rik Ceyssens

De eindejaarsround-up: Rik Ceyssens

Geheel tegen zijn zin en volledig buiten zijn wil om zorgde (Diede)Rik Ceyssens tijdens het American Festival voor een ongelooflijke passage in de ‘eerste linkse’ van Circuit Zolder door heerlijk dwars … door de zandbak te gaan. Een foto die gerust in de persoonlijke top 10 van het afgelopen jaar mag prijken. Rik kon zijn race zonder problemen verder zetten, maar voor komend jaar ziet het er naar uit dat hij eerder in andere series gaat racen.

Wat is jouw moment voor 2018?

Ik kan moeilijk tevreden zijn met mijn resultaten van mijn eerste jaar in de NASCAR Whelen Euro Series. De omstandigheden waren vaak alles behalve ideaal maar toch lukte het me om drie maal op het podium te staan, een aantal dat eigenlijk het dubbele had mogen zijn.

Wat was het autosportmoment van het jaar?

Ongetwijfeld mijn dorpsgenoot Laurens Vanthoor die in Le Mans de GT klasse wint. Hij had zeker geen gemakkelijk jaar, maar hij gaat wel met de mooiste beker naar huis.

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

Diverse partijen hebben me reeds gevraagd voor een jaartje extra in de NASCAR Whelen Euro Series, maar ik denk dat ik eerder in een aantal andere series actief ga zijn. Wat momenteel al zeker vastligt is een volledig jaar in de BGDC en de Fun Cup. Ook de 24 Hours of Zolder staan op de agenda. Verder starten we mijn Historic Team met de FIA 2l Porsche terug op en zullen we quasi zeker aan de start staan van de 3 Hours en orgelpunt de 6 Hours in Spa. Mogelijk komt er ook nog wat V8 verhaal bij.

You may also like
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla