Home > #Hoofdnieuws > Een overzicht van wat er verandert in de Formule 1

Een overzicht van wat er verandert in de Formule 1

Nu het seizoen 2018 in de Formule 1 achter de rug is, kunnen we al vooruitblikken op volgend jaar. Er verandert namelijk erg veel in de bezetting van de verschillende teams en daarom zetten we hieronder team per team alles even op een rijtje.

Mercedes:

Bij wereldkampioen Mercedes verandert er in 2019 weinig, want daar blijven zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas de dienst uitmaken.

Ferrari:

Sebastian Vettel blijft Ferrari in 2019 leiden maar krijgt de jonge Charles Leclerc naast zich als de vervanger van Kimi Raikkonen, die de plaats van Leclerc bij Sauber inneemt.

Red Bull:

Ook Red Bull doet in 2019 een beroep op de diensten van een jongeling. Pierre Gasly (Toro Rosso) vervangt Daniel Ricciardo als teamgenoot van Max Verstappen.

Renault:

Ricciardo is namelijk de nieuwe teamgenoot van Nico Hulkenberg bij het fabrieksteam van Renault. Een opvallende move van de Australiër, die nood had aan een nieuwe uitdaging en vooral een nieuwe teamgenoot.

Haas:

Haas behoudt het vertrouwen in zowel Kevin Magnussen als Romain Grosjean. Magnussen is een logische keuze voor het Amerikaanse team, maar de positie van Grosjean stond lang ter discussie. Het team kiest voor continuïteit wanneer het volgend jaar een vierde seizoen in de Formule 1 zal racen.

Force India:

Na de overname van Force India door de vader van Lance Stroll, is het logisch dat die laatste wellicht de overstap maakt van Williams naar Force India. Enkel Sergio Perez is momenteel bevestigd als rijder bij de renstal en Esteban Ocon moet vrede nemen met een test- en reserverol bij zowel Mercedes als Force India.

Toro Rosso:

Daniil Kvyat maakt bij Toro Rosso een opvallende comeback na een jaartje als testrijder bij Ferrari. Wie de teamgenoot wordt van de Rus is nog niet duidelijk, al lijkt Brendon Hartley plaats te moeten maken voor Formule 2-rijder Alexander Albon.

Sauber:

Antonio Giovinazzi krijgt als Italiaan en Ferrari-junior eindelijk een plaatsje in de Formule 1 bij het team van Sauber. Niemand minder dan Kimi Raikkonen wordt zijn teamgenoot. Marcus Ericsson vertrekt richting IndyCar en Charles Leclerc gaat zoals gezegd racen voor Ferrari.

McLaren:

Ook McLaren krijgt een volledig nieuwe line-up, dankzij de komst van Carlos Sainz (Renault) en Lando Norris, de vicekampioen in de Formule 2. Fernando Alonso gaat in 2019 andere dingen doen en gaat op jacht naar de overwinning in de Indy 500, terwijl Stoffel Vandoorne zich gaat concentreren op Formula E en een simulatorrol bij Mercedes.

Williams:

Robert Kubica maakt een van de meest sensationele comebacks uit de geschiedenis van de sport wanneer hij in 2019 zijn rentree maakt bij Williams als teamgenoot van Formule 2-kampioen George Russell. Lance Stroll trekt richting Force India en Sergey Sirotkin verdwijnt na één seizoen uit de Formule 1.

Foto’s © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?