Home > #Hoofdnieuws > WRC Australie: Ostberg leidt, WK-gevecht open

WRC Australie: Ostberg leidt, WK-gevecht open

In Australië is de finale van het WK Rally nu goed en wel onderweg. Na drie proeven leidt enigszins verrassend Mads Ostberg in zijn Citroën DS3 WRC, voor Esapekka Lappi en Jari-Matti Latvala, beide in een Toyota Yaris WRC. Thierry Neuville is na de eerste lus negende, Ogier tiende, getuige dat de startplaatsen in Australië wel degelijk een belangrijke rol spelen. Ostberg start op deze openingsdag immers als elfde en laatste topper.

Lappi, Latvala en Ostberg, dat waren de respectieve winnaars van de proeven deze ochtend in Australië. “Ik had een echt super gevoelen, net als in Finland”, glunderde de Noor Ostberg aan de finish van de ochtendlus. “We leiden de wedstrijd en dat is goed.” Craig Breen, in de tweede Citroën, is overigens knap vierde, voor Haydon Paddon, de enige overblijvende teamgenoot van Thierry Neuville nadat Andreas Mikkelsen hard crashte in de derde KP. Hyundai mag zo de constructeurstitel mogelijk al vergeten.

De WK-protagonisten hebben het moeilijker, met bovendien al een heet standje voor zowel Ott Tänak (Toyota), die even van de weg ging, zonder echt veel erg en Thierry Neuville die zijn voorzijde beschadigde op een jump. Tänak is nu zesde, Neuville negende en Ogier tiende.

Thierry Neuville: “We deden het na die jump even rustiger aan, hopelijk is er niets geraakt. Ik ben voor Ogier aan de middagpauze, het is niet makkelijk om als tweede de weg op te gaan, maar we moeten nog plaatsen goedmaken. Het zal niet makkelijk zijn.”

Programma deze nacht (Belgische tijd):

02u32 KP4 Orara East 8,77 km
03u12 KP5 Coldwater 1 14,12 km
04u10 KP6 Sherwoord 1 26,68 km
06u37 KP7 NSW1 1,27 km
06u47 KP8 NSW2 1,27 km

You may also like
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2