Home > #Hoofdnieuws > WRC Australië: ook Serderidis en Vanneste Down Under

WRC Australië: ook Serderidis en Vanneste Down Under

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn niet de enige landgenoten dit weekend in Australië. Sterker nog, bij M-Sport Ford, het team van Malcolm Wilson, waar Sébastien Ogier onder dak is, vinden we in een gelijkaardige Ford Fiesta WRC ook Jourdan Serderidis en Lara Vanneste. Al starten zij met een andere insteek dan de beide titelrivalen Ogier en Neuville.

Ik wilde deze rally op onverhard met de Fiesta WRC doen en de beslissing viel al in Wales vorig jaar”, vertelt Jourdan ons van aan de ontbijttafel in Australië. “Het wordt mijn vierde deelname in Australië en ik werd hier vorig jaar elfde (toen met Fred Miclotte), mijn beste resultaat in het WK ooit. Ik ben een echte fan van deze rally, want hij is én snel én technisch.

Voor de winst komen onze landgenoten niet in aanmerking, maar wat is dan wel het doel?

“Ons amuseren, maar met het oog op een top-10! Dat moet mogelijk zijn als wij foutloos rijden en ik mijn progressie op asfalt verder zet. Ik heb 250 kilometer getest in Spanje en in Engeland en heb een tweede plek behaald in een kleine rally in Griekenland met de Skoda (Itea).”

En hoe zie je de strijd om de wereldtitel?

“We gaan dat erg bevoorrecht kunnen volgen, want we zijn teamgenoten van Ogier! We zitten dus in het hart van de actie, ook wat betreft voorbereiding, set-up en teamorders. Nu hoe dan ook hebben wij zondag een reden om te vieren, wie het ook wordt!”

 

 

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender