Home > #Hoofdnieuws > WRC: Meeke naar Toyota, Lappi naast Ogier bij Citroen

WRC: Meeke naar Toyota, Lappi naast Ogier bij Citroen

Het nieuws deed al een tijdje de ronde en is nu dus bevestigd. Kris Meeke gaat naar de de Japanse constructeur Toyota in het WRC. De Noord-Ier wordt de teamgenoot van Ott Tänak en Jari-Matti Latvala in de Yaris World Rally Car. Latvala blijft dus ook bij Toyota, terwijl Esapekka Lappi dan weer met Sébastien Ogier bij Citroën Racing aan de slag gaat.

De 39-jarige Meeke staat dus voor een nieuwe kans bij een zeer sterk team, met name Toyota. Meeke verloor zijn plek bij Citroën in mei van dit jaar, na diverse crashes in onder meer de wedstrijd in Portugal. Nu Meeke en Latvala bij Toyota onderdak hebben en Lappi bij Citroën aan de slag gaat, is het maar de vraag wat er met Ford gaat gebeuren. Craig Breen en Elfyn Evans zijn vrij, net als Mads Ostberg, maar van een echte topper is er dus bij de troepen van Malcom Wilson voorlopig geen sprake. Herhalen we dat Thierry Neuville uiteraard langer bij Hyundai blijft.

Vermelden we nog dat we gisteren al meldden dat Kris Meeke ook in de Condroz start, maar dan wel met een Skoda Fabia R5.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender