Home > #Hoofdnieuws > Belcar: nieuwe klassen en andere kalender in 2019

Belcar: nieuwe klassen en andere kalender in 2019

Met nog twee races in het Belcar Endurance Championship te rijden, loopt het seizoen 2018 ten einde. In 2019 komt er dan een gewijzigde kalender, maar ook de klassen worden aangepast.

Belcar mikt voor 2019 op een kalender met zes meetings, waarvan vier op Circuit Zolder, één in Spa en een buitenlandse uitstap naar het Nederlandse Assen, met de gekende mix van proto’s, GT’s en Touring Cars. Nieuw voor 2019 is een aangepaste klasse indeling:

De Belcar 1 is aan de prototypes CN voorbehouden en sportwagens met een maximum van 6 cilinders zoals Norma, Wolf, Ligier en Radical. In de Belcar 2, vechten de Porsche onderling in de Porsche Endurance Trophy Benelux, terwijl in Belcar 3 we eigenlijk de Belcar ‘Specials’ terugvinden. Hier zien we silhouettes V8, MARC BMW V8, Radical RXC, BMW i8 GTR Hamofa en de Camaro Transam of GT Cup zoals de Lamborghini Super Trofeo en de Ferrari Challenge. In de Belcar 4, of GT4, vinden we uiteraard GT4 met de BoP made by SRO. Belcar 5 is voor TCR, GT -3400 cc, Lamera Cup en toerwagens met een motorinhoud tussen 2500 en 4000 cc. Belcar 6, of ‘Club’ is voor de diverse BMW 325i, Mazda MX5 of Toyota GT86.

Kalender Belcar Endurance Series 2019

• April: Circuit Zolder
• Juni: Circuit Zolder
• Juli: Spa Francorchamps,
• Augustus: Circuit Zolder, Elevensports 24 Hours of Zolder
• Oktober: Circuit Zolder, Nascar Finals
• Oktober: Assen

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters