Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: Formula E, WEC en WRC

In een notendop: Formula E, WEC en WRC

Een verrassend duo bij Nissan in de Formule E, een kalenderwijziging voor volgend seizoen in het World Endurance Championship en de terugkeer van een legende in WRC. Meer daarover hieronder!

  • Het team e.dams gaat dit jaar verder in de Formule E, maar maakt zoals geweten de overstap van Renault naar Nissan. Sébastien Buemi blijft aan boord en keer t dus niet terug naar de Formule 1. Zijn teamgenoot wordt Alexander Albon, een topper uit de Formule 2 die zich niet blindstaart op een toekomst in de F1.
  • Het World Endurance Championship vermijdt volgend jaar – logischerwijs – een clash tussen de ronde in Fuji en de Grote Prijs Formule 1 van Japan in Suzuka. De race in Fuji gaat niet door in het weekend van 13 oktober maar wel een week eerder. Daardoor blijft ook Petit Le Mans in tegenstelling tot dit seizoen gespaard.
  • Niemand minder dan Petter Solberg maakt zijn terugkeer in het wereldkampioenschap rally. De Noorse wereldkampioen van 2003 verzorgt tijdens de rally van Spanje het competitiedebuut van de VW Polo R5. Solberg komt samen met Eric Camilli uit in de WRC2-categorie.

Foto © Twitter Alexander Albon