Home > VAS > Slalom > Druivenslalom met Challenge Erik Tastenoy

Druivenslalom met Challenge Erik Tastenoy

Op zondag 16 september is er de Druivenslalom. De organiserende Autoklub Zavelenborre wil ook hun overleden collega, clublid en vriend Erik Tastenoy eren, die begin 2018 omkwam bij een verkeersongeval. 

Als eerbetoon aan onze overleden collega beginnen we met een Challenge Erik Tastenoy. Dit seizoen wordt die enkel verreden op de Druivenslalom, maar in de toekomst kan die misschien worden uitgebreid over meerdere wedstrijden. Het wordt een wisselbeker. Diegene die de beker driemaal wint binnen de vijf jaar mag hem dan definitief behouden. Er werd een puntensysteem uitgewerkt dat de kansen voor iedereen, ongeacht welke klasse of divisie, zou moeten gelijkstellen”, onthult Guy De Becker van Zavelenborre.

Puntenleider Dirk Smets en uitdagers Jelrik Suffeleers, Jurgen Ribbens en Jos Bronckaert zullen aanwezig zijn en eveneens zouden Dominique Van Kerckhove en Frederik De Clercq opnieuw deelnemen. Verrassend is dat oud-topper Werner Van Havenberg nog eens achter het stuur zou kruipen en ook Fabian Simon, voor het eerst sedert lang de ex-De Braeckeleer kampioenenwagen naar Vlaanderen brengt. Voor Dirk Smets en de Mini Alora wordt het zaak punten te pakken en zich niet de kaas van het brood te laten eten door de gelegenheidsrijders als Van Kerckhove of De Clercq. Voor Jurgen Ribbens is het de kans om de aansluiting te behouden. “In principe is de titel voor Dirk Smets”, meent Ribbens. “Hij heeft de ervaring en het materiaal. Ik raak teveel en net als de anderen scoor ik te onregelmatig.”

Alle actie op zondag 16 september aan de Graaf Joseph de Meeusstraat in 3090 Overijse. De toegang is zoals steeds gratis.

(vas/ed. wb)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”