Home > Rally > ERC > Barum: Lukyanuk aan kop na dag 1

Barum: Lukyanuk aan kop na dag 1

Alexey Lukyanuk was met zijn Ford Fiesta R5 de snelste op de openingsdag van de Barum Czech Rally

De Rus hield op het einde van de dag in Zlín 16.8 seconden over op lokale held Jan Kopecký met Skoda Fabia R5. Kopecky had eerder op de dag wel te lijden van lekke banden en moest zijn achterstand goedmaken. Hij won vier van de acht klassementsproeven die vandaag voorzien waren. Dat deed de Tsjech onder andere door slick banden te monteren in omstandigheden die we gerust “vochtig” kunnen noemen!

Eerste man op de baan vanmorgen was de leider in het FIA ERC Junior Under 28 klassement, de Letse Rus Nikolay Gryazin. Hij ging met zijn Skoda Fabia R5 de strijd aan met Lukyanuk en Kopecký maar moest in lastige omstandigheden de rol lossen. Hij staat nu derde op 33 seconden.
De WK rijder van Hyundai Motorsport, Dani Sordo, moest toegeven onder de indruk te zijn van de prestaties van de ERC toppers. Sordo leef ook aan een lekke band en een gekraakte velg, en vertoeft nu op de vierde plaats, 40 seconden achter de leider.

De voornaamste tegenstander van Lukyanuk in het kampioenschap, Bruno Magalhães, besloot vandaag met zijn Fabia R5 op de tiende positie.
In deze slopende rally moesten al 33 wagens naar de kant. Bij hen ook de Fabia R5 van Von Thurn und Taxis, met onze landgenoot Bjorn Degandt als navigatior. ZIj braken een wiel in de zesde proef en moesten opgeven.

Morgen kent de Barum Rally zijn besluit na nog 6 proeven.

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan