Home > #Hoofdnieuws > Vettel wint strijd van de koningskinderen

Vettel wint strijd van de koningskinderen

Het werd meer dan ooit het duel tussen Ferrari en Mercedes in de Grote Prijs van Engeland. Een zege die op voorhand was weggelegd voor Lewis Hamilton. Maar de zaken liepen even anders en de vier koningskinderen uit de beide grote renstallen mochten het onder elkaar uitvechten…

Een slechte start, een tik van Raikkonen en een plaats helemaal achteraan in de openingsronde… Het leek het lot van Lewis Hamilton te bezegelen. Maar de Brit vocht terug met kwalificatierondjes en sneed doorheen het veld met een Bottas aan de leiding. De tactiek werkte bij Mercedes. Maar ook bij Ferrari.

Een klapper van Leclerc, en even later een tik van Grosjean aan Sainz. Het zorgde voor twee opeenvolgende safety cars en een hergroepering van het hele veld. De tijd was gekomen om in de aanval te gaan en Vettel nam dankbaar de leiding op 5 rondes voor het einde. Bottas zakte weg. Kimi redde een derde plaats en Hamilon… die werd tweede achter Vettel en red zo meer dan de meubelen!

In het kampioenschap telt Vettel 171 punten, voor Hamilton (163) en Raikkonen (116). Ferrari blijft met 287 punten voor aan Mercedes (267).

Stoffel Vandoorne reed een moeilijke en anonieme race naar de 12de plaats. Opnieuw achter Alonso (9de) en ook achter Gasly met de stoute Honda…

(foto: ferrarif1)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?