Home > #Hoofdnieuws > Kevin Estre start furieus op Nürburgring

Kevin Estre start furieus op Nürburgring

Met 146 waren ze om rond de klok van half vier de start te nemen voor de 46ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring. Kevin Estre zat in de Porsche #911, waarin Laurens Vanthoor een dag eerder een schitterende polepositie had behaald, en de Fransman vertrok furieus. A man on a mission leek het wel…

Estre verbeterde tot tweemaal toe het ronderecord in de openingsfase van de race in de Eifel en na een klein uur had hij al een bonus van 17,425 seconden op Dirk Werner in de Falken-Porsche #44 en de Maro Engel in de eerste van de Black Falcon AMG Mercedes. Ook Maxime Martin (Aston) zat na een uurtje nog steeds in de groep achtervolgers op Kevin Estre. De beide Audi van Dries Vanthoor en Fred Vervisch volgden respectievelijk al op 50 seconden en meer dan een minuut. De Lamborghini van Nico Verdonck volgt ergens rond de 35stek en Xavier Maassen doet het nog enkele plaatsen verder. Naomi Schiff nam de start in haar KTM en ligt 74ste na het openingsuur.

In het eerste uur zagen we nog enkele incidenten, vooral in het toch nog drukke verkeer.

Eerste Belgische opgave

Van Belgische zijde is het avontuur al over voor de #116 Toyota GT86 van Jacques Castelein. Onze landgenoot ging er in de eerste rond vanaf en staat voorlopig nog steeds stil in het eerste deel van de oude Nürburgring. De andere Toyota doet zijn ding op de 138ste plek.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede