Home > #Hoofdnieuws > Verkuringen, Remans, Maris en Vanhove winnen in Valkenswaard

Verkuringen, Remans, Maris en Vanhove winnen in Valkenswaard

Afgelopen zondag konden de rallycrossers voor de tweede maal dit seizoen punten rapen voor het Belgisch Kampioenschap rallycross en dat op het Eurocircuit te Valkenswaard (Nederland). Met zo’n 120 deelnemers beloofde het alvast een erg drukke dag te worden. Een aantal dat mee te danken was aan het feit dat de wedstrijd meetelde voor het Nederlands kampioenschap, de BelNed-cup en voor het Belgisch Kampioenschap. Verder was er ook de seizoensopener in het kader van de SRX-cup, daarover leest u elders op deze site meer.

Waar de voorbije jaren de zogeheten “buggy’s” meestal de meerderheid vormden telden we nu een behoorlijk aantal echte rallycrosswagens, verdeeld over Super1600, Supernationals min en plus 2000cc en Supercars. Het was afgelopen weekend zo druk dat besloten werd om de (halve) finales te beperken tot vier rondes in plaats van de gebruikelijke vijf rondjes om alles afgewerkt te krijgen voor de klok van 19u.

Super1600: Vanalken eerst over de finishlijn, Remans morele winnaar
Er was heel wat stof tot discussie na de wedstrijd te Valkenswaard. Maar wat in Super1600 gebeurde tartte alle verbeelding. Nick Vanalken overschreed in de finale van Super1600 als eerste de finishlijn maar was ook de enige van de finalisten die de verplichte jokersectie nièt had afgewerkt. Consternatie alom bij de verzamelde tegenstand toen de wedstrijdleiding Vanalken tot verbazing van onder meer Dennis Remans, tweede over de eindstreep, alsnog huiswaarts stuurde met beker en prijzengeld  voor de zege. De uitslag krijgt tot op heden dan ook het predikaat “voorlopig”. Wanneer de logica wordt gerespecteerd mag Remans zich winnaar noemen voor Steve Otzer (Saxo) en Davy Van Den Branden (DS3).

Supernationals plus 2000cc: Maris doet een mooie zaak
In de zwaarste Supernationalsklasse doet Volvo-rijder Luc Maris een prima zaak. Met de winst in Valkenswaard èn de tweede plek van Mettet eerder dit seizoen heeft hij al een kleine voorsprong in de voorlopige tussenstand. Volvo-collega Kristof Bex, in Mettet nog winnaar, kwam immers niet verder dan de halve finale.

Supernationals min 2000cc : Vanhove behaalt twee op twee
Martijn Vanhove was net als in Mettet laureaat in de klasse Supernationals onder 2 liter en behoudt met zijn BMW 1M uiteraard de leiding in deze klasse. De Nederlander Ron Snoeck werd mooi tweede met zijn Volvo C30 en Kurt Lambers  reed naar het laagste podiumtrapje met zijn BMW M3.

Supercars: Verkuringen wint “tweestrijd”
Twee Supercars daagden op voor deze wedstrijd. Dat waren de Nederlander Wil Teurlings en onze landgenoot Johnny Verkuringen. Uiteindelijk was het Verkuringen die met zijn Subaru de volle puntenpot in de schoot geworpen kreeg nadat de Volvo van Teurlings stuk ging nog voor de finale.

De volgende wedstrijd waarin BK-punten te rapen vallen wordt verreden in het Duitse Buxtehude, op de Estering. En dat tijdens het weekend van 17 juni.

(foto Dave Smeets)

You may also like
Belgian Cross Car Championship: gratis deelname voor de eerste 20 inschrijvingen
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
BK Rallycross: Mettet sloot het seizoen af
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit