Home > #Hoofdnieuws > Stemmen uit Monza: deel II

Stemmen uit Monza: deel II

Dat de winnaar gisteren de #1 WRT Audi R8 LMS van Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas was, is al oud nieuws. Er zijn echter nog enkele teams die hun zegje willen doen na de 3 Uur van Monza, de openingsmanche van de Blancpain GT Series Endurance Cup.

Romain Dumas, rijder Manthey (#911 Porsche 911 GT3 R, 45ste): Ik koos ervoor om geen risico’s te nemen bij de start, waar we als achttiende vertrokken, zodat ik zeker de eerste bocht zou overleven. We kregen echter te maken met een defect na twintig minuten racen. (Het duurde 23 rondes om het defect te herstellen, nvdr.) Bij de volgende race moeten we hoger kwalificeren! Ik ben wel een fan van het nieuwe format van de kwalificatie, en ik geloof dat we een goed rijdersteam hebben om hoger te starten!”

Hans-Peter Naundorf, teambaas ROWE RACING (#98 en #99 BMW M6 GT3, beide DNF): Het is jammer dat onze trip naar Monza ons niets heeft opgebracht. Het was de vijfde moeilijke week op een rij voor het team. Onze rijders deden het super en we hebben alles wat mogelijk was gehaald uit de wagen. Je kan echter niets doen aan een aanrijding, zoals bij de #99 het geval was. De #98 leek op weg naar een top tienfinish, maar de wagen kreeg te maken met een motorprobleem. We moeten nu goed uitrusten en ons focussen op de voorbereiding van de 24 Uur van de Nürburgring!” 

Miguel Ramos, rijder Daiko Lazarus (#27 Lamborghini Huracan GT3, DNF): Het was een meoilijke dag, ik heb gemengde gevoelens als ik eerlijk ben. De Autodromo Nazionale di Monza is een prachtig circuit met heel veel geschiedenis, zeker in de uithoudingsracerij, maar onze wagen kende veel problemen. Het team en de rijders hebben het echter goed gedaan, we zijn nu gemotiveerd voor de volgende race in Paul Ricard op 5 en 6 mei.”

Foto’s © ROWE Racing – Blancpain GT Series

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede