Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Carlos Sainz start op pole in Grote Prijs van België

F1 Spa: Carlos Sainz start op pole in Grote Prijs van België

Voor de 67ste editie van de Grote Prijs van België is het Carlos Sainz die op pole positie zal starten. De Spanjaard werd tweede in de kwalificaties, maar stijgt een plek na toepassing van de gridstraffen. Perez start op twee. Alonso op drie.

Foto © Jens Mommens

Max Verstappen (Red Bull) was de eerste met een snelle tijd, 1;44.581. Sainz (Ferrari), Perez (Red Bull) en Leclerc (Ferrari) volgen, maar Verstappen blijft zijn tijd behouden met een voorsprong van bijna een halve seconde. De Mercedessen hebben het duidelijk lastig aan het begin van de sessie, maar herpakken zich in een laatste poging. Opvallend is Albon (Williams) die sneller is dan Hamilton en zich zo tussen de twee Mercedessen in, plaats zes, weet te wringen. Vettel (Aston Martin), Latifi (Williams), Magnussen (Haas), Tsunoda (Alpha Tauri) en Valtteri Bottas (Alfa Romeo) halen Q2 niet.

Ook in Q2 is het Red Bull die meteen de toon zet. Verstappen en zijn teamgenoot Perez en hij zijn de enige die meteen onder 1:45 duiken. Al komt Sainz aardig in de buurt. Leclerc doet er op het einde nog een schepje bovenop en plaatst zich bovaan Q2 met een mooie 1:45.551. Ricciardo (McLaren), Gasly (Alpha Tauri), Zhou (Alfa Romeo), Stroll (Aston Martin) en Schumacher (Haas) halen de top tien niet en stranden dus in Q2. De grootste verrassing is Alexander Albon, die met zijn Williams voor de eerste keer dit seizoen door mag naar Q3.

Het is Verstappen die de snelste was tijdens de opening van Q3. De Nederlander leek te zweven over het circuit en zette een knappe 1:43.665 neer. Sainz en Perez volgden op 1:44.297 en 1:44.462. De tijden blijven de volledige sessie staan. Bij Ferrari slagen ze dan weer mea culpa. Leclerc wordt met de verkeerde banden de baan opgestuurd, waardoor het plan om Sainz een slipstream te bezorgen in duigen viel. Verstappen mag dan wel de snelste zijn, de kaarten worden nu grondig doorheen geschud na verwerking van alle gridstraffen. Hij start alvast als vijftiende.

Uitslag kwalificaties Grote Prijs van België © Formula 1

De race start morgen om 15 uur.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal