Home > #Hoofdnieuws > Frederic Vervisch met Audi op eerste rij in Bathurst!

Frederic Vervisch met Audi op eerste rij in Bathurst!

Het was teamgenoot Kelvin Van der Linde die de #22 Audi Sport Team MPC Audi op de pole zette van de Bathurst 12 Hour, de eerste manche van de Intercontinental GT Challenge.

Na de kwalificatiesessie gingen de snelste wagens van de Top 10 naar een Superpole-sessie op het Mount Panorama Circuit. De Zuid-Afrikaan Kelvin Van der Linde verbeterde nog zijn kwalificatietijd van 2’02.345 maar het was toch Chaz Mostert in de BMW die de snelste tijd neerzette. Er moet wel opgemerkt worden dat deze BMW niet ingeschreven staat in het Intercontinental GT kampioenschap zodat Van der Linde met Frederic Vervisch en Garth Tander de “virtuele” pole in de Intercontinental GT Challenge pakken. Achter hen start 24U van Spa winnaars Christopher Haase in de zusterwagen van Audi Sport.

Dries Vanthoor, met Robin Frijns op de #37 Audi Sport Team WRT Audi, klokte de 5de tijd in de superpole. Earl Bamber, Laurens Vanthoor en Kevin Estre starten op de Craft Bamboo Racing Porsche 991 GT3 R op de 12de positie in de IGTC.

De wedstrijd start, zoals de traditie het wil, in het donker op zondagochtend, 5u45 lokale tijd (19u45 Belgische tijd)