Home > #Hoofdnieuws > F1 Frankrijk: Verstappen krijgt zege cadeau na crash Leclerc

F1 Frankrijk: Verstappen krijgt zege cadeau na crash Leclerc

Max Verstappen (Red Bull) mag alweer een overwinning op zijn naam schrijven. De Nederlander kwam na de crash van Charles Leclerc (Ferrari) niet in de problemen en breidt zo zijn voorsprong uit in het klassement. Lewis Hamilton (Mercedes) werd tweede, George Russell (Mercedes) derde.

Foto: © Red Bull

Iedereen was goed vertrokken in de Grand Prix van Frankrijk. Kevin Magnussen (Haas) startte als laatste en reed na enkele ronden al op de twaalfde plek. Ook Lewis Hamilton was goed weg en ging meteen Sergio Perez (Red Bull) voorbij. Na vijf ronden zat Max Verstappen Charles Leclerc al op de hielen. De Monegask had iets minder dan drie tienden van een seconde voorsprong op Verstappen. Ook Carlos Sainz was bezig aan zijn opmars en reed na een derde van de race op plek negen. Maar na achttien ronden volgde er een drama voor Ferrari. Charles Leclerc crashte en ging de bandenstapels in. Er was geen vuiltje aan de lucht voor de Monegask, maar zijn wedstrijd is nu wel voorbij.

Kort daarna volgde de tweede opgave, nu van Yuki Tsunoda (AlphaTauri). Er was schade aan de auto van de Japanner na contact met Esteban Ocon (Alpine). Na een vijftal minuten verdween de safety car en kon de race worden hervat. Ocon kreeg ook een tijdstraf van vijf seconden voor zijn contact met Tsunoda. Nu reed Max Verstappen aan de leiding en de Nederlander had iets meer dan een seconde voorsprong op Lewis Hamilton. Sergio Perez reed derde. Kort daarna kregen we weer een gele vlag nadat Mick Schumacher (Haas) spinde, maar de Duitser kon meteen weer verder. Halfweg de race leek de race bijna voorbij. Max Verstappen had meer dan twee seconden voorsprong op Hamilton. Intussen schoof Sainz op, de Spanjaard reed op de vijfde positie. Even daarna kon Sainz George Russell voorbij en zo reed hij vierde.

In de laatste vijftien ronden van de race ging Sainz ook Sergio Perez voorbij en zo had de Spanjaard virtueel een podiumplaats vast. Kort daarna moest Sainz wel naar binnen en moest hij ook nog zijn tijdstraf inlossen. Daardoor kwam de Spanjaard weer als negende de baan op. Kort voor het einde kwam er nog een gele vlag nadat Zhou Guanyu (Alfa Romeo) zijn auto naast de baan had geparkeerd. De virtual safety car verdween en Sergio Perez was duidelijk nog niet wakker. George Russell kon makkelijk voorbij de Mexicaan en zo had de Brit een podiumplaats vast. Het werd nog even spannend tussen de twee, maar Perez kon niet meer voorbij Russell. Max Verstappen kwam niet meer in de problemen en finishte met een grote voorsprong op Hamilton. Team- en landgenoot Russell werd derde. Het is al de zevende overwinning van het seizoen voor Verstappen.

Tussenstand:

  1. Max Verstappen (233 punten)
  2. Charles Leclerc (170 punten)
  3. Sergio Perez (163 punten)
  4. Carlos Sainz (144 punten)
  5. George Russell (143 punten)
  6. Lewis Hamilton (127 punten)