Home > Circuit > In een notendop: FIA ETCR – GT3/GT4 – Super GT

In een notendop: FIA ETCR – GT3/GT4 – Super GT

FIA ETCR – Hyundai Motorsport maakte de rijders bekend die met een Hyundai Veloster N ETCR aan het kampioenschap voor elektrische toerwagens zullen deelnemen. Jean-Karl Vernay, Mikel Azcona en Norbert Michelisz betwisten het volledige seizoen. Kevin Ceccon en Nicky Catsburg wisselen elkaar af. Azcona en Ceccon zijn nieuw in het team. Het seizoen begint tijdens het weekend van zeven en acht mei in Pau en komt in juli naar het circuit van Zolder.

FFSA GT4 – British GT – BMW voorziet met de i4 M50 en de M3 Competition de wedstrijdwagens voor het Franse kampioenschap waarbij de laatste als safety car fungeert. In Groot Brittannië vervult de Lotus Emira deze functie.

Super GT – De openingsmanche van het Japanse uithoudingskampioenschap, waarin onze landgenoot Bertrand Baguette met Nissan aan de start komt, vindt zondagmorgen om zeven uur Belgische tijd in Okayama plaats.

GT3 – Ferrari toonde meer foto’s van de Ferrari 296 GT3 die recent door Alessandro Pier Guido en Andrea Bertolini op Fiorano werd getest. De bolide wordt de opvolger van de Ferrari 488 GT3.

(Foto’s: © Bertrand Baguette/Masaru Hirata en Ferrari Races)