Home > #Hoofdnieuws > WRC Zweden: financiële kater dreigt voor WRC-manche in Umea

WRC Zweden: financiële kater dreigt voor WRC-manche in Umea

In de Zweedse Västerbottons Kuriren is vandaag een alarmerend artikel verschenen over de financiële toestand van het evenement. Dit jaar vond de wedstrijd plaats in de buurt van Umea, veel noordelijker dan voorheen, maar dat bracht onverwachte complicaties met zich mee.

Foto: © WRC

Nadat de organisatoren de inkomsten en uitgaven naast elkaar hadden gelegd, bleek het resultaat veel negatiever dan verwacht – iets wat de toekomst van het hele evenement in Umeå in gevaar brengt. Het grote probleem zijn de kosten gelinkt aan de vergunningen voor het gebruik van land en (land)wegen – die volgens CEO Glenn Olsson door de verhuizing naar Umeå fors de hoogte zijn ingeschoten.

Eigenlijk hebben we in het verleden nauwelijks dergelijke kosten gehad. Het is hooguit zo’n 50.000 kronen geweest. Nu zijn het vele miljoenen alleen al om toegang tot wegen te krijgen. We waren ons hier ironisch genoeg niet van bewust”, aldus de organisatie. “We kunnen niet aan 2023 werken zonder eerst 2022 op orde te hebben…” Bovendien vielen ook de toeschouwersaantallen in het hoge noorden tegen, wat de inkomsten ook geen goed heeft gedaan.