Home > #Hoofdnieuws > BRC TAC: Verschueren wint autoritair in Tielt

BRC TAC: Verschueren wint autoritair in Tielt

De 47ste editie van de TAC Rally was een onemanshow voor thuisrijder Vincent Verschueren. Het is de tweede maal dat hij de wedstrijd wint, want in 2017 kon hij hier ook winnen en mede daardoor werd hij dat jaar Beligisch kampioen. Omdat het pas zijn eerste wedstrijd was blijft Stéphane Lefebvre, die niet aan de start stond, de leider in het Belgian Rally Championship.

Dat Verschueren zou winnen, was al erg snel duidelijk. De Oost-Vlaming was bijna overal te snel voor de concurrentie. Enkel de eerste KP kon Gino Bux (viel uit in de derde proef) winnen, de voorlaatste ging naar de Citroën van Maxime Potty en Niels Reynvoet was in de laatste proef het snelst, voor was het Verschueren in zijn Volkswagen Polo GTI R5 die alles won.

Het zag er lang goed uit dat we konden winnen, maar op het einde hadden we toch wat problemen. Tijdens de laatste proef had de wagen bijna geen vermogen meer en haalde hij maar maximaal 100 km/h. Gelukkig hadden we zo’n grote voorsprong en wonnen we uiteindelijk toch, maar zo zie je maar in autosport is de wedstrijd pas gereden als je over de meet komt,” vertelde Verschueren na de race.

Foutloze Reynvoet tweede

Het duel voor de tweede plaats werd wel nog spannend. Twee KP’s voor het einde kwamen er nog drie rijders in aanmerking: Maxime Potty, Niels Reynvoet (Skoda) en Piéter Jan Michiel Cracco (Hyundai). Uiteindelijk was het, onder meer door crashes van Cracco en Potty, Niels Reynvoet die tweede werd. Sébastien Bédoret in de Ford Fiesta eindigde door het uitvallen van Cracco en Potty nog op de derde plek. Reynvoet was erg tevreden met zijn tweede plek: “Het was de hele dag al spannend tussen Maxime (Potty), Cracco en mij voor de podiumplaatsen, maar doordat we hard reden en geen fouten maakten, werden we toch nog mooi tweede,” aldus de Skodarijder.

De zege in GT was voor Timothy Van Parijs in een Porsche die tevens ook de Master Cup won.  Gilles Pyck (Renault) won de Rally4 en de Renault Clio Trophy ging naar Benoit Verlinden.

De volgende wedstrijd van het BK is op 30 april in Namen voor de Rallye de Wallonie.