Home > F1 > F1 2022 Bahrein: Red Bull eindigt bovenaan, maar ziet Mercedes dichter sluipen

F1 2022 Bahrein: Red Bull eindigt bovenaan, maar ziet Mercedes dichter sluipen

In de laatste testsessie voor het echte begin van het seizoen was Max Verstappen (Red Bull) het snelst op het Bahrein International Circuit. Twee uur voor het begin van de kwalificatie ziet het er dus goed uit voor Red Bull.

foto: © Red Bull content Pool

Na zes testdagen en dan nog eens drie testsessies dit weekend is het straks allemaal voor echt. Binnen twee start de eerste kwalificatiesessie van het nieuwe F1-seizoen en het belooft spannend te gaan worden. In de laatste trainingssessie was Max Verstappen de snelste van allemaal met een 1’32”544. Even ter vergelijking, deze tijd is twee seconden trager dan de snelste tijd van vorig jaar in FP3. Charles Leclerc (Ferrari) is tweede op een tiende van Verstappen en Sergio Perez in de andere Red Bull derde.

Bij Mercedes lijken de problemen weg te zijn. Beide rijders eindigden in de top 6,  George Russell op vier en Lewis Hamilton op zes. Voor AlphaTauri is het juist het omgekeerde, Yuki Tsunoda kon niet buiten rijden door een hydraulisch probleem en de vraag is nog of hij de kwalificatie haalt. Zijn teamgenoot Pierre Gasly, gisteren in FP1 eerste, kwam niet verder dan een dertiende plek.

De kwalificatie start om 16u00 Belgische tijd.

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten