Home > Circuit > IMSA Sebring: actie op vrijdag met een pole voor Cadillac Racing

IMSA Sebring: actie op vrijdag met een pole voor Cadillac Racing

Gezien het grote tijdsverschil overlapten de dagen een beetje. Wat nog donderdag was in Sebring, was vrijdag in België. Er werden in die tijd nog twee vrije trainingen, waarvan één nacht sessie en de kwalificatie verreden. In dat laatste onderdeel was de pole voor de Cadillac Racing DPi bestuurd door Sebastien Bourdais. De Fransman was met een tijd van 1’45″166 twee tienden sneller dan Pipo Derani in de Whelen Engineering Cadillac.

(Foto: © Risi Competizione)

Night-Practise

Om kwart voor één vannacht vond in Sebring de nacht training plaats. Het was de Cadillac Racing DPi van Renger Van Der Zande, Sebastien Bourdais en Ryan Hunter-Reay die opnieuw de tabellen aanvoerde. Stoffel Vandoorne eindigde vierde. In LMP2 was de snelste tijd voor PR1 Mathiasen Motorsport, terwijl in LMP3 de Ligier van Sean Creech Motorsports de competitie te snel af was. Ugo De Wilde eindigde negende in de Muehlner Motorsports America Duqueine. Daniël Serra zette de snelste tijd neer in GTD PRO met zijn Risi Competizione Ferrari. Maxime Martin eindigde in zijn Aston Martin voor de Porsche van Alessio Picariello. Ook in GTD was het een Ferrari vooraan, deze keer die van AF Corse bestuurd door Toni Vilander. Jan Heylen eindigde vierde in de Wright Motorsports Porsche.

Laatste oefensessie

Wat later op de dag vond de laatste van vier vrije trainingen plaats waar opnieuw een Cadillac het snelste was. Deze maal klopte Whelen Engineering Racing bolide de Cadillac Racing DPi. Pipo Derani was bijna een halve seconde sneller dan zijn rivaal Sebastien Bourdais. Ook Stoffel Vandoorne was niet ver te zoeken en eindigde op een derde plek. In LMP2 was opnieuw de PR1 Mathiasen Motorsport wagen het snelst. De snelste tijd in LMP3 was voor Jr III Racing. Opnieuw eindigde Ugo De Wilde op een negende plaats. Beide BMW M Team RLL wagens eindigden bovenaan de tabellen waar #24 de #25 vooraf ging. De Weathertech Racing Porsche van Picariello eindigde zevende en ging zo de Heart of Racing Aston Martin van Maxime Martin vooraf. In GTD was het de Winward Mercedes. De Wright Motorsport Porsche van Jan Heylen eindigde derde.

Cadillac onder elkaar

Uit de vrije trainingen konden we al opmaken dat de snelste wagen een Cadillac zou zijn. Het was Sebastien Bourdais die merkgenoot Pipo Derani te snel af was. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal vanop de zesde plek de race mogen aanvangen in zijn Meyer Shank Racing Acura. In LMP2 heeft de PR1 Mathiasen Motorsport wagen, bestuurd door Ben Keating, opnieuw de snelste tijd neergezet met meer dan een halve seconde verschil naar de eerstvolgende LMP2-wagen. De polepositie in LMP3 was voor Robinson in de Riley Motorsports Ligier. De Muehlner Motorsports bolide van Ugo De Wilde eindigde knap derde.

In GTD PRO was het Daniel Serra die de competitie te snel af was. De Risi Competizione Ferrari was de TR3 Racing Lamborghini van Mirko Bortolotti slechts één honderste te snel af. De Aston Martin van Maxime Martin eindigde op een vierde plek, terwijl de Weathertech Porsche van Alessio Picariello op een tiende plek strandde. De derde startplek is voor de omgebouwde Corvette van Antonio Garcia. Jan Heylen mag vanop de pole positie starten in GTD nadat teamgenoot Zacharie Robichon de Wright Motorsport Porsche een rondetijd van 1’59″763.

Het startschot van de 12 uur van Sebring is om 15u40 Belgische tijd en volledige te volgen op imsa.tv.

You may also like
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
IMSA Sebring 12: twee Belgen doen de dubbel in Florida, 54 wagens voor de 12 Hours