Home > Circuit > IGTC – Indianapolis: Ferrari op pole

IGTC – Indianapolis: Ferrari op pole

De tweede manche van de Intercontinental GT Challenge vindt plaats in de Verenigde Staten. Indianapolis vormt het decor voor deze acht uur durende wedstrijd. Er staan negendertig wagens aan de start van deze editie. Deze keer zijn het zowel GT3- als GT4-wagens die mogen deelnemen aan de race.

(Foto: © SRO – Intercontinental GT Challenge)

Na hun winst in Spa was het opnieuw raak voor de AF-Corse Ferrari van Pierguidi-Nielsen-Ledogar. Het was de Italiaan Pierguidi die met een tijd van 1’33″456 de snelste tijd reed in de Pole-Shootout. De Audi van Sainteloc bestuurd door Niederhauser strandde op 0,058 seconden van de leider. De derde tijd was voor de Mercedes van Craft-Bamboo Racing bestuurd door Gounon.

De eerste Belgen zijn terug te vinden op een vijfde plek. Deze was voor Dries Vanthoor die met zijn WRT Audi 0,361 seconden trager was dan de leider. Jan Heylen werd in zijn Wright Motorsports Porsche negende, terwijl de Sainteloc Audi van Nicolas Baert twaalfde werd. Tevens werd de tweede WRT Audi (Müller-Drudi-Frijns) zesde.

Opmerkelijk was Marvin Dienst die eerste werd in de Silver Cup met zijn Winward Racing Mercedes. Hij was slechts 0,557 seconden trager dan de algemene pole-tijd. De eerste Pro-Am wagen was de SunEnergy 1 Racing Mercedes, bestuurd door Grenier, die tiende algemeen werd. De snelste GT4 wagen was de Toyota van Smooge Racing die de zevenentwintigste tijd algemeen reed.

Met alle kwalificatiesessies achter de rug rest er nu slechts één zaak: de race. Deze zal morgen starten op 16u00 Belgische tijd en is live te volgen op Youtube.

You may also like
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts