Home > Moto > Internationaal > EWC: Xavier Siméon op pole voor Bol d’Or

EWC: Xavier Siméon op pole voor Bol d’Or

Het Yoshimura SERT Motul team, dat is het Suzuki fabrieksteam, domineerde in de beslissende kwalificatiesessie voor de Bol D’Or 24 Uur op Paul Ricard. Onze landgenoot Xavier Siméon start morgen zaterdag dus op de pole voor de gerenommeerde “Bol d’Or”, een manche meetellende voor het WK Endurance voor motoren. Het Belgische BMW fabrieksteam start als derde!

foto: ©fimewc.com

Xavier Simeon zette deze middag tijdens de tweede kwalificatiesessie, gehouden op droge baan, een 1:52.374 neer met de Yoshimura SERT Motul Suzuki. Een nieuw record dat het vorige (1:52.484 tijdens de tests begin september) van tabellen veegde. Het is ook een verbetering van de poletijd van 2019 (1:53.408). Siméon werd ook geholpen door zijn teamgenoten Sylvain Guintoli en Gregg Black, die beiden onder de 1’52” doken en daarmee het team een pole bezorgden met een gecombineerde tijd van 1’52″772.

Op de tweede plaats start het Oostenrijkse Yamaha fabrieksteam (YART) met Niccolò Canepa, Marvin Fritz en Karel Hanika. Het Belgische BMW Motorrad World Endurance Team, het BMW fabrieksteam geleid door onze landgenoot Werner Daemen, start als derde met Kenny Foray, Markus Reiterberger en Ilya Mikhalchik, die invalt voor de geblesseerde Javier Forés.

Vemelden we nog de pole bij de Superstock klasse (dichter bij de productielijn) voor de Yamaha van Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore met Hugo Clère en Johan Nigon, invaller voor de tijdens de trainingen geblesseerde Alex Maurin. Ook Bastien Mackels zit in het team op de blessurebank en zal niet racen. Bij de Belgen in de Superstock zien we Grégory Fastré, 15de startplaats op de RAC41 Chromeburner Honda, en Arnaud De Kimpe, 38ste startplaats met de Players Kawasaki.

De befaamde Bol d’Or 24-uursrace gaat van start op zaterdag 18 september om 15u00 en eindigt, uiteraard, op zondag 19 december om 15u00