Home > Moto > Moto: de Superbiker keert terug naar Mettet!

Moto: de Superbiker keert terug naar Mettet!

Terugkeer van de ELF Moto Superbiker te Mettet, het grootste motorevenement, sportief én feestelijk, voor iedereen ! “Ladies and gentlemen, restart your engines”, het is weer zover voor Mettet’s Elf Moto Superbiker. Een 34ste editie die zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 oktober 2021 op het Circuit Jules Tacheny.

Na een jaar afwezigheid, om redenen die iedereen weet, keert de grootste motorcompetitie van het land terug naar het uitzonderlijke historisch circuit van Mettet, een gewaagde mix van asfalt en “dirt”, sprongen en strakke trajecten, met de beste rijders van Supermoto van de wereld. Een niet te missen evenement.
 
Een adembenemende show

Mettet zal opnieuw meer dan ooit de tempel van Supermoto zijn waar slides en jumps elkaar in een razend tempo opvolgen op een ultrasnel parcours dat asfaltsecties en “dirt” secties afwisselt. Supermoto sterren, senioren Superbikers, Prestige Starbikers, Quads en Junior Superbikers zullen onafgebroken achter elkaar hun races starten. Ook niet te missen zijn de prestaties van de 7 Isle of Man-piloten op hun “TM”-machines in de Legend-categorie. Genoeg om een ​​ononderbroken spektakel te garanderen voor de ogen van het publiek ondergedompeld in het hart van de actie. De kans ook om het team te ontdekken dat de kleuren van België zal verdedigen tijdens de Supermoto der Naties : Romeo Fiorentino, Loucas Capone en François Corman.
 
Freddy Tacheny, voorzitter van RUMESM, de vzw achter de organisatie van de Elf Moto Superbiker, is verheugd: “Na de onderbreking om de redenen die we kennen, zijn we allemaal erg blij dat we de Elf Moto Superbiker voor de 34ste keer kunnen organiseren. Het is echt met enorm veel plezier en veel energie dat we er alles aan doen om een ​​sensationele comeback te maken! Alle ingrediënten zullen opnieuw aanwezig zijn om er een geweldig motorfeest van te maken: prestigieuze namen, waaronder verschillende Isle of Man-piloten die deelnemen aan de legendarische TT, Barry Baltus, ons talent in Moto 2 en Lorenz Luciano, die 2de eindigde in de Northern Talent Cup en onlangs geselecteerd werd voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2022, of de wereldkampioen Thomas Chareyre en de laatste winnaar, Marc-Reiner Schmidt; nabijheid van het publiek en tal van adembenemende animaties, en niet te vergeten de DJ-fuif op zaterdagavond – gegarandeerde sfeer! Dankzij het Covid Safe Ticket kan het publiek zich zonder gezondheidsbeperkingen (geen masker of sociale afstand) door het hart van het evenement bewegen en de warme geest van de Elf Moto Superbiker zal daarom volledig behouden blijven“.
 
Liefhebbers en gezinnen

Op een paar meter van de machines zullen liefhebbers, kenners, amateurs, nieuwsgierigen en hun families trillen als de motoren voorbij komen en ze zullen ook genieten van de vele animaties op en naast het circuit. Shows zoals de Stunt (met Aras Gibieza en Sarah Lezito), Freestyle (David Rinaldi en 2 andere piloten), Speedway en niet te vergeten de inmiddels traditionele “After Race Party”, op zaterdagavond, van 18u tot middernacht, met internationaal bekende Belgische dj’s: Dave Lambert, DJ Ghost, Mike Push en een surprise act.

Eerbetoon aan Joël Robert

Motorcrosskampioen Joël Robert overleed begin 2021 op 77-jarige leeftijd, midden in de pandemie. Joël Robert, een fervente fan van de Elf Moto Superbiker, was een échte motorlegende in België tot ver daarbuiten. RUMESM heeft besloten hem een ​​groot publiek eerbetoon te brengen.
 
Freddy Tacheny legt uit: “Naast de enorme kampioen, was Joël Robert ook een trouwe vriend van RUMESM die ons altijd heeft gesteund met de passie die we van hem kenden. We  hebben het voorrecht gehad om hem vele malen te verwelkomen op de Elf Moto Superbiker. Hij was thuis in Mettet en we willen echt dat al zijn fans en alle mensen die hem bewonderden de kans krijgen om hem een ​​laatste eer te bewijzen, in een kader dat volledig gewijd is aan de sport waar hij zo van hield.“.
 
Mettet’s 34ste Elf Moto Superbiker in de praktijk
 
Er starten 350 uitzonderlijke piloten, Belgische en internationale, waaronder de meervoudige winnaars Thomas Chareyre en Marc-Reiner Schmidt (8 keer wereldkampioen in de discipline), evenals onze toekomstige sterren, Barry Baltus  (piloot in het Moto2 Wereldkampioenschap) en Lorenz Luciano (vice-kampioen van de Northern Talent Cup en toekomstige deelnemer aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2022), twee talenten van de Belgian Motorcycle Academy! En er zijn ook de Isle of Man-rijders: Conor Cummins, Davey Todd, Joe Thompson, Dominic Herbertson, Matthew Rees, Paul Jordan en Pierre-Yves Bian.
 
Tickets zijn er via TicketMaster. De voorverkoop eindigt op 4 oktober om middernacht.
Opgelet: COVID SAFE TICKET VERPLICHT. Er is de mogelijkheid tot een Covid test ter plaatse met resultaat binnen 15 minuten. Het dragen van een mondmasker is niet verplicht op het circuit.

(persbericht)