Home > Electric > Formule E Diriyah: Pascal Wehrlein wint race 1 in Saudi-Arabië

Formule E Diriyah: Pascal Wehrlein wint race 1 in Saudi-Arabië

Het was een spannend gevecht vooraan voor de eerste plaats tussen Sam Bird (Jaguar), Jake Dennis (Andretti) en Pascal Wehrlein (Porsche). Uiteindelijk was het Wehrlein die als eerste over de finish kwam en daarmee de eerste nachtrace in Diriyah wint. Jake Dennis finishte als tweede, Sam Bird werd derde. Porsche heeft duidelijk hun schaapjes op het droge met hun aandrijflijn, waar ook Andretti gebruik van maakt.

In de openingsronde reed António Félix da Costa (Porsche) in de achterkant van de Mahindra van Oliver Rowland. De safety car kwam kort even naar buiten zodat de brokstukken opgeruimd konden worden. Stoffel Vandoorne (DS Penske) reed een anonieme race vanavond en kon zes plaatsen goedmaken. Onze landgenoot finishte als elfde.

Maximilian Günther kon de race niet starten. Zijn Maserati geraakte niet op tijd hersteld door een gebrek aan onderdelen na een crash in de kwalificaties. Ook zijn teamgenoot Edoardo Mortara moest opgeven met technische problemen. Nico Müller (Abt) kon de race ook niet uitrijden.

Morgen om 18u03 start race twee in Diriyah.

You may also like
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts