Home > Electric > Formula E Mexico: Wehrlein snelste tijdens tweede vrije training, Vandoorne opnieuw in top vijf

Formula E Mexico: Wehrlein snelste tijdens tweede vrije training, Vandoorne opnieuw in top vijf

Tijdens de tweede vrije training van het raceweekend is het Pascal Wehrlein (Porsche) die de snelste tijd, 1:13.496 neerzette. Vergne (DS), die gisteren de snelste was tijdens de eerste vrije training, volgt op slecht vier duizendsten (1:13.500). Sérgio Sette Câmara (NIO333) doet het ook vandaag goed. Net zoals gisteren zette hij de derde tijd, 1:13.506 neer. Na enkele moeilijke jaren lijkt NIO333 eindelijk de goede weg op te gaan. Tenslotte zijn het Mitch Evans (Jaguar, 1:13.548) en Stoffel Vandoorne (DS, 1:13.611) die de top vijf afronden.

Foto © Twitter / TAG Heuer Porsche FE Team

De sessie verliep al bij al rustig onder de opkomende Mexicaanse zon. Echter moest Evans zijn teamgenoot, Sam Bird, zijn wagen aan het begin van de sessie even aan de kant zetten door software problemen. Na een korte reset wist hij zich terug naar de garages te begeven. Ook Edoardo Mortara (Maserati) haalde het einde van de sessie niet. Hij verloor de controle over zijn wagen in de laatste bocht en raakt hierbij de muur met zijn linker achterband. De Zwitser weet nog enkele bochten verder te rijden, maar moet uiteindelijk zijn wagen met een gebroken achteras achterlaten.

Over iets meer dan een uur, om 16u40, start de eerste kwalificatie van het seizoen. Deze kan u live volgen via RTBF Auvio. Daarna volgt ronde één van het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap om 21u03 en is te bekijken op Eurosport 2 of via RTBF Auvio.

You may also like
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts